Hoi

Welkom op Stedenster. Ik doe hier verslag van mijn avonturen rond stedentrips en reizen. Ik wens je een aangename reis door mijn blog.

 

(Groene) hotspots in Aken die je wilt ontdekken

(Groene) hotspots in Aken die je wilt ontdekken

Aken is een stad in Duitsland, die goed bereikbaar is, het ligt op nog geen 30minuten rijden vanuit Heerlen. Aken is misschien een andere stad dan het metropool Keulen, maar Aken is het bezoeken waard. Het is een stad met afwisselende indrukken, van moderne overdekte winkelcentrums zoals AQUIS - PLAZA, tot historische straatjes, die worden opgesierd met standbeelden, fonteintjes en prachtige bouwstijlen. Je kan hierbij denken aan het stadhuis, de DOM of de Elisenbrunnen. Dat het moderne en historische van deze stad hand in hand lijkt te gaan zorgt voor de magie en dynamiek van Aken.

Als je nog nooit in Aken bent geweest dan is er genoeg om te ontdekken, er zijn vele winkels, cafés, restaurants en bezienswaardigheden. Zo raad ik je aan de Marktplatz en Munsterplatz niet te missen. In de stad zijn HansWurst of Barbarella goede plekken om wat te eten of te drinken. In de zomer is het iets verscholen terras van café - kittel ook aangenaam om te vertoeven. (pontstr 39). Achter de Elisenbrunnen ligt een kleine park, dit blijkt in het voorjaar ook een plek van relaxende mensen in het gras. Hier om heen liggen de winkels, cafés, restaurants en ijssalons. Ik zou zoveel informatie willen geven voor de mensen die Aken nog niet hebben ontdekt, maar ondanks dat neem ik je mee de stad uit, in de richting van het Wespark.

Westpark:

Dit is een groen bruisend park, een kloppend hart, met meer dan genoeg groenvoorziening aan grasvelden, bomen en water, maar ook sportveldjes, plek voor bbq, en meer dan genoeg bankjes om te zitten. Wanneer de zon schijnt en de temperatuur langzaam stijgt dan is dit de plek waar mensen komen ontspannen. Mensen van alle achtergronden zijn hier te vinden, van studenten uit de stad tot de locals uit de buurt. Een rustige plek waar zien en gezien worden onbelangrijk is, en het gaat om ontspanning. Een balletje trappen met vrienden, bbq (let even op de aangegeven regels), picknicken of gewoon een paar uur hangen, het kan hier. Andere steden, waarbij valt te denken aan bijvoorbeeld Amsterdam, daar kennen we onder andere het Vondelpark, en een stad als Maastricht heeft in de zomer een goed bezocht stadspark. In Aken is dit het westpark.

Adres:
Gartenstrasse

Websites:

Lousberg & Drehturm:

In eerste instantie lijkt een skyline aan de stad te ontbreken, maar ook Aken biedt een prima plek met uitzicht over de stad. Aken kent een opvallende heuvel met slingerende groene paadjes naar boven, beter bekend als de 'Lousberg'. Je loopt via de groene slingerende paadjes op weg naar boven en daar wordt je getrakteerd op een uitzicht over de stad.

Niet ver hier vandaag ligt ook de Dreturm Belvedere bovenop de heuvel, dit is een voormalige watertoren, die nu vooral dienst lijkt te doen als ruimte voor bedrijven en kantoren. Dit was een bekend uitzichtpunt over de stad, en restaurant, maar momenteel is het restaurant enkel nog op zondag open voor brunch. (mogelijk nodig om te reserveren).

Hierboven de foto's van het uitzicht over Aken. Uiteraard ben ik benieuwd naar jullie tips voor een bezoek aan Aken. Ik zou het leuk vinden een reactie op dit artikel te horen of anders wel tips te horen in the comments hier beneden.

Stedenster Stairs Series #001

Stedenster Stairs Series #001

Verborgen verhalen van Maastricht

Verborgen verhalen van Maastricht