Hoi

Welkom op Stedenster. Ik doe hier verslag van mijn avonturen rond stedentrips en reizen. Ik wens je een aangename reis door mijn blog.

 

Wandelen bij Riemst

Wandelen bij Riemst

Soms wil je wel eens iets anders dan drukke bruisende steden en heb je behoefte aan eenvoud en rust. Een wandeling in een nieuwe omgeving kan verfrissend werken.

Ik had geen behoefte aan het zoveelste rondje om de bekende kerk (of bos of dorp). Soms wil je een nieuwe andere omgeving om je heen zien en voelen. Je wereld verruimen, je hoofd leeg maken, inspiratie opdoen, foto's maken, je stappen in een voor jou nieuwe omgeving zetten. Samen met een vriend ging ik op pad en als inspiratie voor een nieuwe wandelroute hadden we de onderstaande website gevonden.

http://www.wandelenin.be

We kozen voor de route "Riemst" Zoals de website staat aangegeven komt deze route langs mergelgrotten, fort Eben-Emael, de jachthaven van Kanne, de Sluizen van Ternaaien en het Albertkanaal.

Op de website staat dan ook onder de route "Riemst" dat het mogelijk is je aan te melden op het onderstaande adres..

Dienst Toerisme Tongersesteenweg 8, Riemst
Maandag van 9.00 u. tot 12.30 u. – 13.30 u. tot 16.30 u.
Dinsdag van 9.00 u. tot 12.30 u.
Woensdag van 9.00 u. tot 12.30 u. – 13.30 u. tot 16.30 u.
Donderdag van 9.00 u. tot 12.30 u. – 13.30 u. tot 19.30 u. (in juli en augustus tot 16.30 u.)
Vrijdag van 9.00 u. tot 15.00 u.

Balie Belevingscentrum De Brug, Maastrichtersteenweg 212, Vroenhoven
Woensdag tot en met zondag van 10.00 u. tot 17.00 u.

Het aanmelden is dan ook iets dat we hebben overgeslagen, maar hierdoor mis je dan wel bepaalde extra's zoals die op de website worden benoemd. (drinkbus, een kompas, wandelkaart en eventuele kortingskaartjes).

Het startpunt van de route is het statieplein in Kanne. Op deze plek is er prima gelegenheid tot parkeren en het is tevens ook het eindpunt van deze route. Afijn uit de auto en op zoek naar de paaltjes met een blauwe ruit.

Wij hebben besloten het vooral als wandeling te zien en met deze reden zijn we geen bezienswaardigheden gaan bezoeken. We zijn bijvoorbeeld niet in de grotten van Kanne geweest en evenmin in Fort Eben-Emael. De route komt wel langs al deze bezienswaardigheden en dat was voor ons op dat moment genoeg. Ik besluit verder ook niet in te gaan op oorsprong en geschiedenis van de genoemde bezienswaardigheden, daarvoor kun je de genoemde websites raadplegen of de wandeling zelf maken en besluiten deze eventueel te bezoeken. Zelfs zonder het het bezoek van al deze bezienswaardigheden is het een leuke en erg gevarieerde wandelroute die door dorp, natuur, langs water, en diverse bezienswaardigheden voert en alleen al daarom het aanbevelen waard is.

Niet in de route opgenomen, maar wel in de buurt:

Indien je interesse hebt om de route te lopen dan wens ik alvast veel plezier. Laat in de reacties weten hoe je deze route hebt ervaren.
Kijk voor meer informatie op de genoemde websites.

Rob
 

In Amsterdam mag niks, maar is alles toegestaan

In Amsterdam mag niks, maar is alles toegestaan

Een eerste keer in Leuven

Een eerste keer in Leuven