Hoi

Welkom op Stedenster. Ik doe hier verslag van mijn avonturen rond stedentrips en reizen. Ik wens je een aangename reis door mijn blog.

 

Rare stair in Duisburg

Rare stair in Duisburg

De vorm van deze installatie doet vermoeden dat het hier gaat om de rails van een achtbaan. Het is alleen geen achtbaan, maar een interactieve kunstinstallatie. Het is een enorme trap en deze is te betreden. "Tiger & Turtle Magic Mountain" is de naam van deze enorme installatie en deze is neergezet op de top van een heuvel in het Angerpark. 

Zoals op de foto's is te zien zit er een looping in, maar deze is niet te betreden, deze is afgesloten door de poortjes die ervoor zitten. In de ijzeren spijlen van de looping zijn inmiddels wel een aantal liefdes-hangslotjes achter gelaten door stelletjes. Wanneer het donker wordt is de installatie verlicht door led-lampjes die zijn aangebracht in de rail. Het gevaar staat dus bovenop een heuveltop, maar de constructie is zelf zo'n 21 meter, maar al met al sta je dus behoorlijk hoog. De trap valt dan ook te beschouwen als uitzichtplatform over Duisburg, want vanaf hier heb je een indrukwekkend uitzicht over de stad.

Het sculptuur is bedacht en ontworpen door de kunstenaars Ulrich Genth en Heike Mutter. De constructie staat sinds 2011. De vorm van de trap is tevens een verwijzing naar herstructurering in Duisburg waarbij diverse gegevens een rol spelen. 

Het is een leuke beleving om over de wisselende traptreden te lopen en te genieten van het mooie uitzicht over de stad, je foto's te nemen en even stil te staan bij deze bijzondere locatie, maar na een uurtje heb je het wel gezien. Ondanks dit als je er bent, dan raad ik wel aan dit mee te pikken, als bijzondere bezienswaardigheid.

De huffingtonpost schreef ooit een artikel over de meest extreme trappen. Hierin wordt onder andere Montagne de Bueren in Luik genoemd, maar ook Tiger and Turtle Magic Mountain staat hier genoteerd op de 6de plek. Alleen daarom al waard, deze constructie te bekijken.

Waar:
Angerpark
Duisburg                                                                                                                                 

Entree:
Gratis

Openingstijden:
n.v.t.

Website:
http://www.halden.ruhr/angerpark.html

http://www.duisburg.de

Urbex in Luik

Urbex in Luik

Niet kopen, maar rond kijken in Keulen!

Niet kopen, maar rond kijken in Keulen!