Hoi

Welkom op Stedenster. Ik doe hier verslag van mijn avonturen rond stedentrips en reizen. Ik wens je een aangename reis door mijn blog.

 

Niet kopen, maar rond kijken in Keulen!

Niet kopen, maar rond kijken in Keulen!

Een dag in Keulen, maar even geen zin om te winkelen? Geen probleem! Keulen heeft ook andere kanten om te ontdekken.

KölnTriangle:

De KölnTriangle is een hoog glazen kantoorgebouw, met bovenin een observatie-deck. Het kost slechts 3 euro en per lift ga je richting de bovenste etage. Je moet hierna dan wel nog even een trap op, maar dan ontdek je een adembenemend panorama uitzicht over de stad. Op het dak sta je in de buitenlucht, maar gelukkig sta je achter een stevige glazen wand. De toren is ongeveer 103meter hoog. Je hebt vanaf hier dan ook een fantastisch uitzicht op de vele bezienswaardigheden die Keulen te bieden heeft. Het is wat mij betreft aanbevolen om de KölnTriangle als eerste te bezoeken, om deze reden. Daarnaast is het een leuke manier om je "entree" in de stad te maken. Je loopt namelijk vanaf de KölnTriangle, over de Hohenzollernbrücke (slotjesbrug) en langs de Rijn in de richting van het Station en de Dom van Keulen. Juist deze route geeft een aangenaam en welkom gevoel.

KölnTriangle
Adres: Ottoplatz 1, Keulen

Openingstijden:
Van 1 oktober tot 30 april
Maandag t/m vrijdag van 12:00 tot 20:00uur
Weekend: 10:00 t/m 20:00uur (idem voor feestdagen)

Van 1 mei tot 30 september
Maandag t/m vrijdag an 11:00 t/m 23:00uur
Weekend: 10:00 t/m 23:00uur. (idem feestdagen.

Bij slecht weer gesloten!

Prijs: 3,00 euro p.p.
Voor groepen: 2,50 p.p
Kinderen tot 12: gratis.

website:
http://www.koelntriangle.de

Hohenzollernbrücke:

Dit is misschien wel de bekendste brug van Keulen en daarmee een belangrijke bezienswaardigheid. De brug loopt over de Rijn en doet dienst als spoorbrug. Dagelijks komen hier 100en treinen over binnen in de richting van het nabijgelegen station. Het station van Keulen is gelegen in het centrum en de KölnTriangle en de Dom van Keulen liggen beide in de buurt van het station.

Voor wat betreft de Hohenzollernbrücke zal ik je niet plagen met de geschiedenis of met de statistieken voor wat betreft hoogte, diepte of breedte. De brug is enkel toegankelijk voor treinverkeer en er loopt een voetgangerspad langs. Het is zeker de moeite waard om langs deze brug te wandelen. Het heeft namelijk een fenomenaal uitzicht over de Rijn.

De brug is ook bekend als "liefdesbrug" of als "slotjesbrug" Geliefde stellen nemen hier een moment om een hangslotje aan de rail van de brug te bevestigen, als teken van hun liefde voor elkaar. De slotjes worden soms van een tekst voorzien en wanneer het slotje is bevestigd aan de rail, dan wordt de sleutel meestal weg gegooid. De hele rail van de brug hangt vol met slotjes in alle soorten, maten en kleuren.

Een overzicht van de gehele brug is goed te zien op de foto helemaal bovenin dit artikel. In ieder geval zijn dit de slotjes die zijn achter gelaten door geliefden stellen.

Adres: Hohenzollernbrücke, Keulen
(dit is op loop afstand van de KölnTriangle en / of vanuit de andere richting vanaf het station).

Openingstijden: altijd
Toegangsprijs: n.v.t.
Website: cologne-tourism

De Dom van Keulen

Een imposant bouwwerk. Een gotische kathedraal met 2 enorme kathedraal-torens (157meter hoog). De torens stralen dan ook trotst boven de stad uit en zijn vanaf grote afstand al te zien. De Dom staat midden in het centrum en op loop afstand van het station. Het is de grootste kathedraal van Duitsland en een van de grootste van Europa. Het is mogelijk je te verwonderen aan de buitenkant, maar en kijkje binnen is interessant. Er zijn allerlei rondleidingen waaraan je kan deelnemen, hiervoor verwijs ik naar de website. Daarnaast is het mogelijk om tegen betaling van entree de dom-toren te beklimmen, dat wil zeggen dat je 100en trappen op moet om hierna te mogen genieten van een betoverend uitzicht over de stad. Op de eerdere foto's bovenin krijg je een indruk van deze enorm grote en hoge kathedraal.

Adres:
Domkloster 4,
50667 Köln, Duitsland

Openingstijden en tarieven:
Raadpleeg de onderstaande websites:
http://www.koelner-dom.de
http://www.domfuehrungen-koeln.de

Het Belgische Viertel:

Een unieke wijk die wat uit het centrum ligt. De wijk kenmerkt zich door Nederlandse en Belgische straatnamen, zoals de Antwerperner str en de Maastrichter str. Vaak aanbevolen, maar niet getest is de Brüsseler Platz. Dit schijnt een gezellig plein te zijn op zonnige dagen? Heb je hier wel ervaring mee? Dan laat het rustig weten in de "comments". Het Belgische viertel staat bekend om zijn meer unieke winkels en cafés, waarbij oud en nieuw hand in hand lijken te gaan. Van vintage en urbex tot een meer moderne koffiebar of winkel. De wijk heeft een unieke of meer alternatieve uitstraling. Daarom kan het een leuk zijn deze wijk te verkennen, om even een alternatief te krijgen op het grote goed en het gevestigde aanbod.

Adres:
Bovenstaande straatnamen zijn voorbeelden van straten in dit gebied.

Website:
http://www.cologne-tourism.com
http://www.chicbelgique.de

Eten en drinken:

We kwamen op onze zoektocht naar het Belgische Viertel een bijzonder hamburger restaurant tegen, namelijk; Hans Im Gluck. Het interieur is opgeleukt met boomstammen in de zaak. Het menu is ruim en er is keuze voor iedereen. Wil je een hamburger van Rund? Liever eendenborst? Ow vegetarisch? Zat mogelijkheden voor een betaalbare prijs.

Adres:
Hans Im Gluck
Hohenzollernring 38-40,
50672 Köln, Duitsland

Openingstijden en prijzen:
Raadpleeg de website:
https://hansimglueck-burgergrill.de

En nee bovenstaande is zeker geen Mac Donalds, de beleving komt toch meer richting uiteten, beleven en genieten.

Nadat we het Belgische Viertel hadden verlaten kwamen we op onze terugweg langs Café Rico
Buiten een terras met tafeltjes onder een luifel en wat loungebankjes onder een grote boom. Een gay-(friendly) publiek dat de dag sluit op het terras met een wijntje. Het geheel zag er uitnodigend uit en het is een prima plek om bij te komen van de drukte.

Adres:
Mittelstraße 31,
50672 Köln, Duitsland

Openingstijden:
Iedere dag van 09:00 tot 22:00uuur.
M.u.v. zondag, dan open van 09:00 tot 20:00uur.

Conclusie:
Wat mij betreft was ik even klaar met winkelen, maar ondanks dat kun je gelukkig ook een hele leuke dag hebben in Keulen door andere dingen te doen. Al ben ik wel benieuwd naar wat jullie "hotspots", "mustsee", ultieme of niet te missen plekjes zijn? Laat het weten in de "comments" en wie weet probeer ik het de volgende keer.
 

 

 

Rare stair in Duisburg

Rare stair in Duisburg

In Amsterdam mag niks, maar is alles toegestaan

In Amsterdam mag niks, maar is alles toegestaan