Hoi

Welkom op Stedenster. Ik doe hier verslag van mijn avonturen rond stedentrips en reizen. Ik wens je een aangename reis door mijn blog.

 

Stedenster Stairs Series #001

Stedenster Stairs Series #001

Mensen die me kennen die weten dat ik interesse heb in bijzondere trappen, bruggen, tunnels, torens of gebouwen. Meestal begint op internet mijn ontdekkingsreis al naar een bijzondere brug, tunnel of trap. Hierin verbaasd het me steeds weer hoeveel mooie, bijzondere, leuke of aparte, maar vaak ook onbekende locaties in de buurt zitten. Kortom locaties die goed bereikbaar zijn binnen een dag. Daarover nadenkende leek het me een goed plan om al die locaties op te nemen in een lijst, een soort database van zo'n 100 locaties. Hiermee is het idee geboren tot het maken van de "Stedenster Stair Series" Dit leek me wel een goede titel voor een dergelijk overzicht, maar hierin moet ik opmerken dat ik genoeg trappen zal opnemen, maar dat hierin ook ruimte gaat zijn voor bruggen, tunnels, toren of gebouwen. Dit artikel is de aftrap van een groeiende lijst.

#001 De langste trap van Nederland ~ Landgraaf

Feitjes...

  • De Wilhelminaberg is een steenberg die is ontstaan uit restgesteente van de vroegere staatsmijn Wilhelmina.
  • De staatsmijn was daar tussen 1906 en 1969 gevestigd
  • De berg zou na de mijnsluiting worden afgegraven, maar dit bleek te langdurig en te kostbaar te zijn
  • Om de toegankelijkheid van de Wilhelminaberg te verbeteren werd hier tussen 2006 en 2007 de langste trap van Nederland aangelegd.
  • De trap is 248 meter lang en telt maar liefst 508 treden
  • Voor de hele geschiedenis, meer feiten of het hele verhaal verwijs ik je naar wikipedia

Deze trap ligt naast snowworld in Landgraaf, maar naast skiën in snowwold gebruiken heel wat sporters deze trap in hun training, workout of als bootcamp. De trap (sportief) op en af komen vraagt namelijk wel wat uithoudingsvermogen.

Op het moment van mijn visite aan de locatie sneeuwde het. Ik kan je de sneeuw dus niet beloven. Al kun je altijd het naastgelegen snowworld bezoeken. Ik zal in het voorjaar nog een terug gaan voor zonnigere en groenere foto's.

Ben je op deze plek geweest? Wil je gaan? Heb je suggesties over bijzonder trappen? Wil je reageren op dit artikel? Leuk! Laat dan hieronder een bericht achter in de comments. Binnenkort nummer 002 in de "Stedenster Stairs Series".

Stadsgids — Maastricht

Stadsgids — Maastricht

(Groene) hotspots in Aken die je wilt ontdekken

(Groene) hotspots in Aken die je wilt ontdekken