Hoi

Welkom op Stedenster. Ik doe hier verslag van mijn avonturen rond stedentrips en reizen. Ik wens je een aangename reis door mijn blog.

 

Buitengoed Slavante Maastricht

Buitengoed Slavante Maastricht

Grand-Café Buitengoed Slavante - Een erg romantische plek in Maastricht gelegen op de St. Pietersberg. Een plek waar veel wandelroutes lopen en dus een prima plek voor een goede kop koffie of een lekkere lunch. Al is Grand-Café Buitengoed Slavante voor iedereen toegankelijk. Het is immers goed toeven op deze bijzondere locatie. Het bijzondere gebouw, met aantrekkelijk groene tuin en kronkeltrap als entree. De naast gelegen wijngaard, hellingen en muren en het geheel dat ligt ingebed in een prachtig rijke groene omgeving. Je hebt vanaf het terras hier een bijzonder Uitzicht over de stad en de Maas. Je kan je voor heel even in Frankrijk wanen? Om simpelweg te ontdekken hoe mooi Maastricht kan zijn. Je kan via Slavante ook makkelijk richting de ENCI-groeve wandelen, waar ik eerder dit artikel over schreef.

Indien je vanuit hier naar de ENCI-groeve wilt wandelen is een makkelijke tip om de bewegwijzerde wandelroute te volgen. Halverwege op de trap bij Slavante vind je een paaltje met bewegwijzering, in dit geval een paaltje met een groene rechthoek. Dit is een simpele "marker" of wegwijzer voor de verdere route, want om de zoveel meter kom je een paaltje met dit teken tegen. Je wordt in de richting van de bebossing gestuurd en daar ja wederom een trap op. Via een bospaadje vervolg je de route en de aanwijzingen in de goede richting.

Het is ongeveer 10 minuten lopen. Het is op een bepaald punt even opletten geblazen. Want de wandelroute stuurt je naar rechts om in het weideveld van een vergezicht te genieten over de stad. In dit geval ben je er al en ligt de ENCI-groeve achter je. Hier wijk je dus af van de oorspronkelijke route om de ENCI-groeve te gaan bewonderen. Door deze weg te volgen kom je bovenaan de ENCI-groeve uit, waardoor je meteen van het fantastische uitzicht kan genieten. Deze benadering geeft wat mij betreft het beste gevoel. (Bovenaan beginnen). Al lees je in mijn eerdere artikel over de ENCI-groeve ook hoe je de ENCI-groeve ook via een andere zijde kan bereiken. Kies dat wat je past.

Indien dit je uitzicht wordt dan ligt de ENCI-groeve achter je. Tijd die te ontdekken.

Andere bezienswaardigheden en wandelen?

Indien je meer aanbevelingen wilt in deze omgeving. Je zou Chalet Bergrust als startpunt kunnen nemen. Vanaf hier starten vele wandelroutes langs diverse bezienswaardigheden. (Dus indien je langs Slavante en de ENCI-groeve wilt komen, dan even opletten welke wandelroute je kiest). Je komt hier in diverse bewegwijzerde wandelroutes langs diverse bezienswaardigheden, bijvoorbeeld langs Fort Sint Pieter. Al kun je er ook voor kiezen om gewoon te genieten van het uitzicht en de omgeving bij Chalet Bergrust.

Adres:
Buitengoed Slavante
Slavante 1 - 6212 NB Maastricht

Chalet Bergrust
Luikerweg 71, 6212 NH Maastricht

Ben je met Hemelvaart in Londen? Boek een rondleiding en steun het goede doel!

Ben je met Hemelvaart in Londen? Boek een rondleiding en steun het goede doel!

Stedenster Stairs Series #007 / ENCI-groeve Maastricht

Stedenster Stairs Series #007 / ENCI-groeve Maastricht