Hoi

Welkom op Stedenster. Ik doe hier verslag van mijn avonturen rond stedentrips en reizen. Ik wens je een aangename reis door mijn blog.

 

Ben je met Hemelvaart in Londen? Boek een rondleiding en steun het goede doel!

Ben je met Hemelvaart in Londen? Boek een rondleiding en steun het goede doel!

Ben je met Hemelvaart in Londen? Boek een rondleiding en steun het goede doel!

Neem op 25 mei deel aan één van de bijna 40 rondleidingen door Londen, leer de stad op een unieke manier kennen én steun daarmee de Multiple Sclerosis Trust. Ans Vaessen, Nederlandse gids in Londen en initiatiefnemer, wil met deze “20in20” actie op donderdag 25 mei in 20 uur tijd £20.000 inzamelen voor deze organisatie. Multiple Sclerosis Trust informeert mensen over de ziekte Multiple Sclerosis en helpt patiënten hun leven dragelijker te maken.

Rondleidingen op donderdag 25 mei 2017
Op Hemelvaartsdag geven bijna veertig lokale gidsen, waaronder Ans zelf, samen twintig uur lang rondleidingen door Londen. Maak lopend of fietsend kennis met deze bruisende stad. Vroege vogels nemen deel aan de eerste de tour om zes uur ’s ochtends in de Victoriaanse vleesmarkt “Smithfield Market”. Of wat te denken van een tour over één van de Engelse grootheden, zoals Shakespaere, Dickens of David Bowie? Ook liefhebbers van pubs en parken kunnen hun hart ophalen en in de late uurtjes is er nog een fietstocht door het nachtelijke Londen. Voor mensen met een fysieke beperking zijn er speciale rondleidingen ontwikkeld die rolstoeltoegankelijk zijn. Ben je op Hemelvaartsdag niet in Londen? Citytrippers kunnen ook in andere wereldsteden meedoen aan dit evenement, diverse gidsen in andere steden zoals Berlijn en Barcelona doen ook mee.Maar ook vanuit je luie stoel in Nederland kun je mee doen door een online virtuele tour te boeken! Boeken en doneren kan via de website www.20in20.London

De confrontatie met Multiple Sclerosis
Dat Ans ervoor kiest om met deze actie de MS Trust te sponsoren is geen toeval. Zelf is zij geconfronteerd met deze chronische ziekte. Het is een aandoening van het centrale zenuwstelsel, dit kan tot verschillende klachten leiden zoals krachtverlies of vermindering van zintuigen zoals zien en voelen.
“Je bent nog geen 30 en hebt dromen over carrière, kinderen en reizen”, vertelt ze. “Als je hoort dat je waarschijnlijk MS hebt gaat je leven er opeens heel anders uit zien”. Gelukkig kan ze nu bijna 10 jaar later zeggen dat de symptomen niet terug zijn gekomen. “Dat geldt helaas niet voor iedereen. Daarom wil ik iets doen voor deze stichting, die MS patiënten helpt en ondersteunt.”

Opbrengst voor de MS Trust
De opbrengst van deze actie gaat volledig naar MS Trust in het Verenigd Koninkrijk. Deze organisatie zet zich in voor mensen met MS door ze te informeren en te helpen meer controle te krijgen over leven met deze ziekte. Dit doen ze via nieuwsbrieven, social media, een hulplijn en het opleiden van gespecialiseerde MS verpleegkundigen. Met £20.000 kan de organisatie bijvoorbeeld twaalf verpleegkundigen opleiden.

Kijk op www.20in20.london voor meer informatie en boek je tour of doneer.

Urbex - Mission to Mars

Urbex - Mission to Mars

Buitengoed Slavante Maastricht

Buitengoed Slavante Maastricht