Hoi

Welkom op Stedenster. Ik doe hier verslag van mijn avonturen rond stedentrips en reizen. Ik wens je een aangename reis door mijn blog.

 

Uit het boekje
degeksteplekvannederland.jpg

Uit het Boekje

Uit het boekje is een nieuwe serie waarin ik een review of aanbeveling geef over een boekje. We trappen af met mijn eerste aanbeveling. De meeste mensen weten wel dat ik hou van een gekke toren, een aparte brug, of een bijzonder monument. Ik kwam op bol.com dan ook een boek tegen dat heel goed aansluit bij het ontdekken van bijzondere plekken en verhalen. Namelijk 'De gekste plek van Nederland'. Ik kreeg het boek van mijn ouders cadeau voor mijn verjaardag. Die weten dat ik er inmiddels een sport van maak om dit soort bijzondere plekken te ontdekken.

De gekste plek van Nederland

Het boek dat is geschreven door reisjournalist en fotograaf Jeroen van der Spek beschrijft precies dat wat het laat zien. 111 ongewone, maar bijzondere locaties in Nederland. Het boek wordt uitgegeven door uitgeverij Lias en de eerste druk was in 2015. Het leuke nieuws is dat er binnenkort (half juni) een gloednieuw deel 2 verschijnt, en we dus nog meer inspiratie krijgen voor het ontdekken van (te) gekke plekken.

In het bladeren komen we van alles tegen. Een gekke grote beer met een kussen onder zijn arm, een gebouw in de vorm van een taart, uitzichttorens in een bijzondere vorm of zelfs een landingsbaan voor ufo's. Voor iedere smaak is er wel een aansluitende bijzondere plek te vinden. Je kan hier alvast een indruk krijgen op het blog van Jeroen van der Spek. Uiteraard wil ik hier niet alle locaties prijs geven, daarvoor moet je de boekjes maar gewoon bestellen. Beide boekjes samen geven je 222 plekken, dat geeft vast genoeg te ontdekken.

Stedenster Stairs Series

Ik maak op deze website de stedenster stairs series. Een serie waarin ik in totaal 100 bijzondere trappen ontdek. Mijn belanstelling in bijzondere en gekke plekken komt dus niet uit het niets. Wat denk je van de trappen in de foto's hieronder? Een uitzichttoren in de vorm van een robot, een trap in de vorm van een achtbaan, en een stairway to heaven. Al zijn de genoemde voorbeelden vooral in Duitsland en België. Aan de schrijver (Jeroen van de Spek) mocht er nog een 3de editie komen die zich ook richt op bijzondere plekken net buiten Nederland, dan is hier alvast wat inspiratie.

Ik vind het een leuk boek om bijzondere plekken en verhalen te ontdekken. Het boek is rijk gevuld met foto's en leuke luchtige goed leesbare teksten. Leuk als cadeau aan jezelf of als aan iemand zoals mij, die wel houdt van een gekke plek

Note: Sommige zullen denken dat het hier draait om een gesponserd artikel. Niets is minder waar. Dit artikel is niet gesponserd en komt uit eigen enthousiasme over het boek tot stand.

Rob

Fotoboek 2 - Luik

Fotoboek 2 - Luik

Stedenster Stairs Series #008 - Bonnefanten Museum Maastricht

Stedenster Stairs Series #008 - Bonnefanten Museum Maastricht