Hoi

Welkom op Stedenster. Ik doe hier verslag van mijn avonturen rond stedentrips en reizen. Ik wens je een aangename reis door mijn blog.

 

Fotoboek 2 - Luik

Fotoboek 2 - Luik

Al eerder schreef ik dat we de smaak te pakken kregen over de stad Luik. Inmiddels was het tijd geworden om eens een andere kant van de stad te bezoeken. Op de website van Visitez Liege kwam ik deze brochures tegen. De brochure met de titel: Ontdekking Parcours  - Guillemins - Médiacité vormde de inspiratiebron voor onze wandeling. Ondanks dat hebben we ons eigen alternatief op de wandeling gemaakt door een paar van de genoemde bezienswaardigheden weg te halen of juist andere dingen toe te voegen aan de wandeling maar dat alternatief is alleen aan te raden bij een goede conditie. De brochure zelf geeft een leuke relatief korte wandeling die goed is te doen. Ondanks dat kun je aan de hand van onderstaande foto's een impressie krijgen van onze wandeling.

Station: Luik-Guillemins

Misschien wel een van de meer bijzondere stations in Europa. Ontworpen door Santiago Calatrava. Een leuke spel tussen witte lijnen en licht. Een leuke speelplaats voor fotografen. Het station is het startpunt van de eerder genoemde wandeling.

Playfull freedom

In de stationshal heeft een voor ons vreemde jongen blijkbaar een vriendschap gesloten met een daar aanwezige duif.

Gebouw: Toren Paradis

In de grote glazen toren zijn financiële diensten uit  17 verschillende gebouwen gezamenlijk ondergebracht. De toren vormt een goed oriëntatiepunt, omdat deze vanuit verschillende hoeken is te zien.

De boulevard die hierboven op de foto's is te zien, blijkt een plek te zijn waar mensen komen ontspannen.

Brug en Boulevard: Passerelle La Belle Liégeoise

Achter het grote glazen gebouw (Toren Paradis) ligt het station. Deze brug geeft de verbinding met de omgeving La Boverie. Hier is een museum en park.

Brug: Pont de Fragnée

Deze brug is niet opgenomen in de wandelroute, maar is misschien wel een van de mooiste in Luik. Het is zo simpel als langs de Maas rechtdoor te blijven lopen in de goede richting om ook deze mooie brug te ontdekken. 

Kerk: Église Saint Vincent

Museum en park: La Boverie

Het Museum heeft permanente en wisselende kunsttentoonstellingen. In het park dat rond het museum en naast de Maas is gelegen blijken veel mensen te ontspannen. Het is tijdens ons bezoek dan wel een zondag en naast het museum blijkt er op het moment een foodfestival plaats te vinden, maar ondanks dit lijkt het een plek waar lokale bevolking regelmatig komt om te ontspannen. In het museum ligt een klein restaurant met een klein terras op een buitenbalkon. 

Restaurant: LE LABO4

Een restaurant dat is gevestigd in een oud laboratorium lokaal. Een omgeving met nog het krijtbord aan de muur met daarop wetenschappelijke formules, wasbakken met kranen, buisjes, en metertjes. De authentieke sfeer van 'toen' is bewaard gebleven. In het decor zijn knusse smalle tafels toegevoegd. op de tafels liggen papieren placemats en ook hierin is gedacht aan het doorzetten van een complete sfeer, op de placemat staat namelijk Einstein. Het restaurant ligt min of meer naast het wetenschapsmuseum.

Omgeving: Au Pèrî

Dit is een omgeving die vlakbij de bekende trap Montagne de Bueren ligt waar ik eerder over schreef. Ondanks ik nog nooit eerder in Frankrijk ben geweest, begin ik in deze omgeving het gevoel te krijgen dat ik dat ben.

Trap: Montagne de bueren

De bekende trap in Luik, waar ik eerder over schreef. De trap beklimmen wordt boven aan beloond met een mooi uitzicht over de stad.

Luik blijkt een stad van hellingen, trappen en dalen. Indien je de moeite neemt dan denk ik dat je mooie plekjes mag ontdekken. Ben je hier ook geweest? Ken je andere plekken in Luik of wil je gewoon reageren? Leuk dat kan hieronder in de comments.

Rob

Achteromkijk-route Voerendaal

Achteromkijk-route Voerendaal

Uit het boekje

Uit het boekje